Thursday 23 March 2023

Taťána Petrasová, Pavla Machalíková et al. (eds.) Dílo a proměna myšlení v české kultuře 19. století [An oeuvre and change of thinking in Czech culture of the 29th century].

Taťána Petrasová, Pavla Machalíková et al. (eds.) Dílo a proměna myšlení v české kultuře 19. století [An oeuvre and change of thinking in Czech culture of the 29th century]. Praha: Academia 2023. ISBN 978-80-200-3420-5 Tématem 42. ročníku plzeňského sympozia jsou díla, která podstatně změnila domácí politickou, sociální i kulturní situaci, ať už tím, že byla přeložena z jazyku originálu nebo bez přiznání začala být interpretována a popírána jinými díly, ve snaze dosáhnout v české společnosti změny. Svazek zpracovává dané téma mezioborově a přináší 23 studií z oborů dějiny a teorie literatury, dějin a teorie umění, filozofie, estetika, muzikologie, historie a historická sociologie.

No comments:

Post a Comment

Call for articles, Authoritarian Geographies in the Former Soviet Bloc and Eastern Europe

Call for articles, Authoritarian Geographies in the Former Soviet Bloc and Eastern Europe, Journal of Historical Geography. The journal of H...