Monday 15 January 2024

Тарас Самчук: Пиво і чорнило. Як жили київські студенти XIX — початку XX століття [Beer and ink. The Life of Kyiv Students the 19th and early 20th centuries].

Тарас Самчук: Пиво і чорнило. Як жили київські студенти XIX — початку XX століття [Beer and ink. The Life of Kyiv Students the 19th and early 20th centuries]. Kyiv: ФОП Мироненко Р.В. 2023


Описати 100 років історії київського студентства завдання непросте. Мимоволі доводиться узагальнювати та фокусуватися на окремих сюжетах чи яскравих постатях. Тому в книжці зібрані найяскравіші сторінки з історії столичного студенства XIX — початку XX століття, які допоможуть краще зрозуміти студентський стиль життя у старому Києві. Як студенти навчалися, як розважалися і за що потрапляли у в’язницю, про все це та ще багато іншого читайте у книжці.


Книжка буде цікава не лише історикам, екскурсоводам, студентам та зацікавленим історію міста та цього періоду, а й широкому колу читачів.


Огляд: Дмитро Шевчук, Грудень 2023  Опубліковано у часописі «Критика», №11–12, 2023

No comments:

Post a Comment

Kwartalnik Historii Nauki i Techniki, 2024, Issue 1 is online

Kwartalnik Historii Nauki i Techniki, 2024, Issue 1 is online. open access, Polish with English abstracts. Open access: https://ejournals.eu...