Monday 11 January 2021

Call for papers: Roundrable «Казимир Твардовський та його українські учні». February 11, 2021


Міжвоєнний Львів – це багатокультурне та багатонаціональне середовище. Такою багатонаціональною формацією була Львівська філософська школа, заснована Казимиром Твардовським (20.10.1866 Відень – 11.02.1938 Львів).

Якою була роль українців у цій школі, над розв’язанням яких філософських проблем вони працювали, як вплинув на них методологічно й тематично Казимир Твардовський, чи українці, котрі були знайомі з Казимиром Твардовським, слухали його лекції та відвідували семінари, розвивали той тип філософування та використовували запропоновану ним методологію філософських досліджень, чи ж вносили якісь зміни у них, були новаторами й відхилялися від генеральної лінії Школи. Таке коли питань пропонується для обговорення, але воно не є остаточним, тому вітається висвітлення у доповідях інших питань, дотичних до загальної теми Круглого столу, на яких хочуть зосередитися доповідачі.

Тези, обсягом 2-3 сторінки, 14 шрифт New Times Roman, 1.5 міжрядковий інтервал, береги 2 см, разом із заявкою, в якій треба вказати прізвище, ім’я, по-батькові, місце праці, посаду, вчене звання, науковий ступінь, контактні телефони та електронну адресу, надсилати до 1 лютого 2021 року на поштову скриньку: ihor.v.karivets@lpnu.ua Тези і заявки надіслані після 1 лютого не розглядатимуться. Оргкомітет круглого столу відхилятиме тези, які не відповідатимуть проблематиці круглого столу та сумнівної наукової якості. Круглий стіл відбуватиметься онлайн на платформі Zoom. Оргвнесок не передбачено. Перед початком роботи круглого столу усім учасникам буде надіслано програму та збірник тез.


Міністерство освіти і науки України

Національний університет «Львівська політехніка»

Інститут гуманітарних і соціальних наук

Кафедра філософії

Національна академія Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького

Кафедра психології, педагогіки та соціально-економічних дисциплін

АНОНС

Запрошуємо до участі у міжуніверситетському Круглому столі

«Казимир Твардовський та його українські учні»,

присвяченого пам’яті засновника Львівсько-Варшавської школи

Казимиру Твардовському

No comments:

Post a Comment

Historia Medicinae Slovaca VIII (2023).

 Historia Medicinae Slovaca VIII (2023). Teoretické koncepty  a prax medicíny v dejinách [Theoretical concepts and the practice of medicine ...